OVER ONS

Sommigen hebben er welgeteld 22 jaar, ik weet niet hoeveel maanden, weken en dagen reikhalzend naar uitgekeken.
In het najaar van 2019 was het eindelijk zover.

Na Antwerpen met zijn echt antwaarps theater, Tongeren met het Tongers nieuw theater, Mechelen met hun Mechels miniatuur theater kan Millen niet achterblijven. Met enige fierheid stellen we de Egtë Millersë kômédë voor.

De kruisbestuiving vond plaats tijdens een voorstelling op 24 november 2018 in Ter Kommen te Hoeselt. Je zet een toneelminnend iemand naast een acteur op rust op de tribune. Samen kijken ze naar een derde speler in het stuk Lilly en Marleen. Wie de bloem is of wie de bij, speelt op dat moment geen enkele rol. Zo lang de steel van de bloem maar stevig genoeg is om er twee bijen te laten landen.

Feit is dat de daaropvolgende maandag de telefoon rinkelde en het theatermonster zijn neus aan het venster stak. Zouden we, durven we, kunnen we,… Na een korte safari op nog meer ervaren krokodillen is de kogel door de kerk. WE DOEN!

Alles zal in goede banen geleid worden door onze voorzitter, nl. Serge Tack. Deze wordt bijgestaan door ondervoorzitter Hans Vits, secretaris Jean-Marie Bruninx, schatbewaarder Petra Jans, mediamadam Dorien Bollaers en erm sjwop ondergetekende.

Zoals jullie al meteen merken is er een gezonde mix van jonge snaken en iets minder jonge snaken. Ook mochten we onze hoofdstad Jèls niet vergeten met drie oud-inwoners goed vertegenwoordigd. Tenslotte hebben we ook gedacht aan het sterke geslacht. Weeral hebben zij de knip op de beurs en natuurlijk de broek aan.

Graag willen we jullie ons motto niet onthouden. De slogan van ons aller juffroo Liskë eendachtig :

We zijn van Millen en we kunnen wat we willen

Op zijn Millers wordt dat dan: Vêi probjèrë Millë greuts të môakë.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   Marc Louwagie